#نهم_اردیبهشت روز درگذشت قهرمان و اسطوره_ملی و نماد استقامت شهرستان کازرون،ناصردیوان کازرونی
افتخار ایران و جنوب کشور
#خواجه_عبدالله_امیرعضدی ( ناصر دیوان کازرونی،ناصرلشکر )، فرزند خواجه حسن علی که خود و پدر و اجدادش دائما به سمت کلانتری کازرون برقرار بوده و خانواده آنها همیشه به شجاعت و دلاوری زبانزد بوده اند.
وی در سه دی ۱۲۵۳در کازرون متولد گردید، دوران جوانی ناصر دیوان مصادف با رقابتهای سیاسی و اقتصادی بنیان برانداز قدرتهای بزرگ آن زمان یعنی روس و انگلستان در کشور ما بود، روح حساس و سر پرشور او در چنین هنگامهای، حیات را برای خود ننگ میدانست و نمیتوانست به آسانی شاهد نابودی کشور خود بدست استعمار باشد، در چنین زمانی ناصر دیوان همراه با مبارزان شجاع کازرون قیام نمود، جهادی که هدفش جز برای رصایت خداوند و مبارزه با استعمار و مقابله با ظلم و ستم بیگانگان نبود.
برای ناصردیوان بسیار دشوار بود که سرزمین ایران را زیر چکمه استعمارگران انگلیسی مشاهده کند و به همین جهت حس وطن دوستی اش دست به قیام بر عیله استعمار خارجی زد و در دل تاریخ ایران و قهرمانان آن جاودانه شد.
خواجه عبدالله در بین مردم کازرون به ناصرلشکر معروف بود.
ناصر لشکر مردی متوسط قامت و چهار شانه ، بسیار بردبار و صبور بود که دارای چهره ای ایرانی بود و دائما در میادین با لباس جنگی حاضر میشد.
ناصر دیوان برای مردم کازرون دارای مقام و منزلت خاصی بوده و هست و دلیل این امر بی طمعی وی نسبت به مال و منال عنوان گردیده و به همین دلیل مورد اعتماد مردم کازرون قرار گرفته بود و در بین مردم کسی وجود نداشته است که با وی به مخالفت برخیزد.
بزرگترین و عمده ترین دلیل محبوبیت ناصر دیوان جنگهای وی با استعمار بریتانیا می باشد که مهمترین آنها در سال ۱۳۳۶ ه . ق به مدت بیشتر از هفت ماه در کازرون، تنگ ترکان، کمارج، قله چنگ، خان زنیان، دشت ارژن و شیراز به طول انجامید.
وی در جبهه های جنگ به همراه یاران کازرونی اش می جنگید که به دنبال آن اموالش مصادره شده و به فسا تبعید می گردد.
این بزرگ مرد تاریخ کازرون، فارس و ایران در ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۲۰ خورشیدی در کازرون دیده از جهان فرو میبندد و در همان جا به خاک سپرده می شود.
مقبره ناصر دیوان کازرونی در پارک کوچکی در غرب شهر کازرون و در محله شاه ارغوان (شارغون) قرار دارد.
این اسطوره مردمی آنچنان که باید مورد توجه مسئولین قرار نگرفته است و همچنان در شهر خود علی الرغم غریبه بودن در حال فراموشی نیز است!