به باور بسیاری از کارشناسان، یکی از فاکتورهای مؤثر در موقعیت این شهرها، تقویت سرمایه ی اجتماعی و گسترش سطح مشارکت فعال شهروندان در توسعه شهر و وجود درآمدهای پایدار مبتنی بردانش، فرهنگ و خلاقیت در سطح این شهر هاست.
امروزه دانش, فرهنگ و خلاقیت اساس استراتژی های شهرها برای توسعه محلی هستند.
گذار موفقیت آمیز به توسعه خلاق و در عین حال مبتنی بر شهرسازی دانش بنیان،مستلزم سرمایه گذاری در آموزش, توسعه ظرفیت نوآور و خلاق, نوسازی زیرساختهای اطلاعاتی و ایجاد فضای مساعد اقتصادی نوین است.
اقتصاد دانش محور یکی از الگوهای نـوین توسعه اقتصادی است که با توجه به گسترش فناوری ارتباطات و تأثیری که بر رونـد تکامل اقتصادی و توسعه کـشورها از ابـعاد مختلف دارد،اهمیت آن روز به روز بیشتر میشود .
از آنجا که در اقتصاد دانش محور علم، فناوری، نوآوری و کارآفرینی عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی قلمداد میشوند، بنابراین دانش به عنوان اصلی ترین نوع سرمایه تلقی میشود و رشد اقتصادی ریشه در انباشت دانش خواهد داشت و بر این اساس، نهادهای تولید و اشاعه دهنده دانش از جمله دانشگاه، نقش کلیدی در اقتصاد دانش محور ایفا میکنند.
از این رو شهر کازرون به دلیل برخورداری از زمینههای مناسب فرهنگی و جاذبههای گردشگری تاریخی، طبیعی و اکوتوریسم و وجود مراکز دانشگاهی (دارای دوره های تحصیلات تکمیلی) شرایط لازم برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و به خصوص طبقه خلاق شهری را دارد.
حال با توجه به اهمیت، جایگاه و ضرورت توسعه شهر مبتنی بر شهرسازی دانش بنیان و هم چنین ویژگی ها و توانمندی های شهر کازرون، لازم است که توسعه آینده شهر کازرون مبتنی بر شهرسازی دانش بنیان مورد توجه ویژه مسولین شهر قرار بگیرد.
دکتر محمد نوشاد دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه